tiistai 7. lokakuuta 2014

Hankkeen kummit vierailulla työpajassa

Työpajoissa on ollut monia kohokohtia, joita jokainen osallistuja muistelee vielä pitkään. Yksi näistä mieleen painuvimmista hetkistä lienee eräs torstaipäivä, jolloin nuorille annettiin kova haaste. Edessä oli seitsemän tunnin mittainen työpaja. Koko päivä tanssia, apua!

Aamupäivä menikin tanssiharjoituksiin keskittyen. Koreografi Tero Saarinen oli mukana työpajassa ja yhdessä ryhmän kanssa he tutkailivat avaruuden ilmiöitä kuten painottomuutta ja rajattomuutta, muuntaen niiden tarjoamia mahdollisuuksia liikkeeksi.

Löytöretkeilystä tanssiin pidettiin iltapäivällä tauko, kun Apollo tanssii -hankkeen kummit, kansanedustaja Jani Toivola ja koreografi-tanssija Ima Iduozee vierailivat työpajassa. Ryhmä istahti tanssisalin lattialle piiriin ja kaikki saivat hengähtää hetken. Esittäytymisen jälkeen Ima ja Jani kertoivat taustoistaan. Molemmat ovat olleet Apollon Yhteiskoulun oppilaita ja ponnistaneet pitkälle. Tanssilla on ollut suuri merkitys molemmille. Janin elämässä tanssi on ollut aina läsnä, niin näyttelijäntyössä kuin vielä nykyisinkin politiikan maailmassa. Ima puolestaan löysi tanssista ammatin.

Jani Toivola, Ima Iduozee ja Tero Saarinen.

Taianomaisia hetkiä työpajassa. Ima kertoo omasta taustastaan ja työstään tanssijana.

Keskustelussa oli vapautunut tunnelma. Kokemuksia esiintymisestä, oman tien ja ilmaisun löytämisestä sekä rohkeudesta jaettiin puolin ja toisin. Yhdessä huomattiin, että ne hetket, jolloin on pitänyt hypätä tuntemattomaan kaikesta pelosta huolimatta ovat olleet kaikista merkityksellisimpiä. Tärkeintä on luottaa itseensä ja kertoa toisille ihmisille, miltä maailma omin silmin näyttää. Me kaikki olemme erilaisia, ja se on rikkautta.

Päivä päättyi ensimmäiseen pidempään tanssiharjoitukseen Aleksanterin teatterin näyttämöllä. Tuoreessa muistissa olleet sanat uskalluksesta yhdistettynä kihelmöivän kiehtovaan ympäristöön tempasivat nuoret mukaansa ja liikkeeseen heittäydyttiin yhä kokonaisvaltaisemmin. Hieno päätös pitkälle mutta erittäin antoisalle työpajakerralle!

Ahmed, Leo, Mickey ja Mikko


Sanna ja Opal. Mikko näyttää peukkua, hyvin menee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti