perjantai 12. joulukuuta 2014

Tyttöjen työpajoissa tehdään tanssista kuvataidetta

Tytöille suunnattu tanssia ja kuvataidetta sulavasti yhdistävä nelipäiväinen työpajasarja toteutettiin viime viikolla. 

Työpajasarjan aluksi työpajojen ohjaaja, tanssija-tanssinopettaja Maria Nurmela johdatteli osallistujia tanssin syövereihin. Hän kertoi nykytanssin vahvoista naisista, ja yhdessä puhuttiin rohkeudesta olla kehossa läsnä. Siirryttiin hiljalleen tunnustelemaan liikettä. Lämmin tunnelma otti jokaisen osallistujan omakseen ja uskallettiin tanssia yhdessä. 



Liike, tanssi ja kuvataide toivat nuorille välineitä itseilmaisuun. Työpajapäivien aikana syntyikin upeita liikkeeseen ja luovuuteen liittyviä hetkiä. Hetket olivat suuria löydöksiä kehollisuuden ja itsetuntemuksen parissa. Nuoret naiset siirsivät liikkeen kuvataiteen keinoin taideteoksiksi, joita työstetään kuvataideopettaja Hanna Azevedon ohjauksessa pidemmälle helmikuussa toteutettavassa työpajasarjassa.


TSC:n myyntipäällikkö Johanna ja tuotantopäällikkö Maiju kertoivat nuorille tuotannon työtehtävistä.
Ryhmä vieraili työpajasarjan viimeisenä päivänä Aleksanterin teatterilla ja Tero Saarinen Companyn toimistolla. Nuorten kanssa keskusteltiin tanssialasta ja esittävien taiteiden maailmasta. Alalla on valttia tuntea olonsa mukavaksi monimuotoisissa kulttuuriympäristöissä ja olla kiinnostunut eri kielistä sekä laajemmin ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta. Näillä hienoilla nuorilla naisilla olisikin kulttuurialalle paljon annettavaa! Mutta kuten työpajatyöskentelyn lomassa yhdessä todettiin: pääasia on kuitenkin tehdä rohkeasti sitä, mikä tuntuu itsestä oikealta, oli kysymys pienistä tai suurista asioista.

Työpajoissa syntynyt taideteos on esillä Lasipalatsin Akkuna- ja Tovi-tiloissa 9.-18.4.2015.
Lämpimästi tervetuloa!


Edit: Tekstiin lisätty kuvia työpajoista.