perjantai 20. syyskuuta 2013

Viikko 2. Kummitustarinoita


Oli tiistaiaamu ja Aleksanterin teatterissa tapahtui kummia. Kahdeksan nuorta istui samettipäällysteisillä tuolilla teatterin ylälämpiössä, ja teatterin tuottaja Saija Nisula kertoi vuonna 1879 alunperin venäläiseksi teatteriksi valmistuneen rakennuksen historiasta. Kenraalikuvernööri Nikolai Adlerberg oli perustanut teatterin vuonna 1868, ja se toimi ensimmäiset vuotensa Engelin suunnittelemassa Arkadia-rakennuksessa, joka ei ole säilynyt.

Vaikka ulkona paistoi aurinko, teatterin käytävillä vallitsi raukea hämärä. Lavan takana pimeys tiivistyi, ja Saija ryhtyi kertomaan eräästä teatterirakennuksen historiaan liittyvästä upseerista ja herrasmiehestä, jonka henki saapui taloon Ahvenanmaalta tuotujen tiilien mukana. Upseerin voi kuulla ja tuntea edelleen teatterin ollessa hiljainen... Mitä olisikaan teatteri ilman kummitusta!

Lopulta kipusimme portaita auringonvalossa kylpevään, Aleksanteri II:lle rakennettuun tsaarin sviittiin, jonne ei kuulemma kenellä hyvänsä olekaan asiaa. Kippis!


Maljannosto Pommacilla!

Saija ja Iiris
Tero tarinoi

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Viikko 1




Työpajat alkavat tiistaina 9.9. ja ryhmä muotoutuu. Apollon yhteiskoulun liikuntasalissa kokeillaan erilaisia tapoja innostaa liikkeeseen.