keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Liitoa, lentoa, värejä ja onnea tyttöjen työpajasta 2015!

Tarinat, kokemukset, elämä minussa -
kutoutuvat tanssiksi, kuviksi, teksteiksi -
Millaiselle matkalle ne minua vievät? Mitä uutta minuun jää?

Tämänvuotisessa tytöille suunnatussa työpajassa on pohdittu, millaisia muistoja ja kokemuksia kannamme kehoissamme, millaista liikettä ja tanssia muistot herättävät, millaisia visuaalisia jälkiä ja tarinoita niistä syntyy.

Työpajatyöskentely on perustunut monitaiteelliselle, kokeelliselle työskentelylle, jossa nykytanssi, kuvataide ja luova kirjoittaminen on asetettu vuoropuheluun. Nykytanssi on perustunut kehotietoisuusharjoitteille, nykytanssin ja Tero Saarisen liiketekniikan perusteille ja improvisaatiolle.
Kuvallinen työskentely on kulkenut tiiviinä työparina nykytanssin rinnalla. Luovan kirjoittamisen harjoitukset ovat avanneeet liikkeellisessä ja kuvallisessa työskentelyssä avautuneita kokemuksia ja tuntoja runoiksi, lyhyiksi tarinoiksi, jopa kuunnelman muotoon. Yhdessä tekeminen, toisen kuuntelu ja vuorovaikutus on ollut ensiarvoisen tärkeää taiteiden välisessä työskentelyssä. Tytöt ovat myös tutustuneet nykytanssin ja -taiteen historiaan, Tero Saarinen Companyn toimintaan ja Aleksanterin teatteriin.

Työpajatyöskentely jakautuu kahteen vaiheeseen. Ensimmäinen koostuu työpajapäivistä, joissa on keskitytty kuvallisiin, liikkeellisiin ja luovan kirjoittamisen harjoituksiin. Toinen vaihe on julkiseen tilaan syntyvän taideteoksen työstäminen ja kokoaminen prosessin aikana syntyneestä montaiteellisesta materiaalista. Taideteos on nähtävillä Kirjasto 10:ssä huhtikuussa 2016. Työskentely on toteutunut sekä Aleksanterin teatterissa, että Apollon yhteiskoulussa Malminkartanossa.

Maria Nurmela ja Hanna Azevedo